FOLIES

Voor onze kassen maken wij gebruik van hoogwaardige folies, die worden afgestemd op de toepassing van de kas en het klimaat van de locatie waar gebouwd wordt. Op basis van onze kennis en ervaring wordt de juiste folie geadviseerd.

PE-Folies

Voor al onze foliekassen werken wij met thermische anticondens folies van 0.18 mm tot 0.22 mm dik. Het percentage lichtdoorlatendheid ligt bij de PE-folies tussen de 88% en 92%, afhankelijk van het type folie. De keuze van de folie wordt uitvoerig met de klant besproken. We kijken hierbij naar het gewas en andere maatgevende eisen, zodat de juiste folie uiteindelijk voor een perfecte groei van het gewas garant staat.

UV-stabilisatie


UV-stabilisatoren in de folie neutraliseren de negatieve effecten van het ultraviolette licht zodat de levensduur van de folie verlengd wordt.

Thermiciteit

Thermiciteit wordt verkregen door toevoeging van minerale vulstoffen en/of gebruik van EVA. Zij vormen een barrière voor het langgolvig infrarood en voorkomen zo een te sterke afkoeling ’s-nachts. Thermiciteit: hoe lager dit percentage, hoe beter.

Anticondens werking

Door toevoeging van speciale additieven zal de condensatie op de folie uitvloeien en een dunne waterfilm vormen die naar de goten afgevoerd wordt. Onze aluminium goten zijn reeds speciaal ontworpen om het condensatiewater op te vangen.

UV-doorlatende folies

UV-open folies laten de UV-B straling, die belangrijk is voor afharding, kleuring en compacte groei, voor een groot percentage door. Omdat de ultraviolette straling niet voor alle gewassen bevorderlijk is, zijn er ook UV-blokkerende folies leverbaar.

Diffuse folies

Diffuus licht is voor een plant zeer belangrijk. De verstrooiing van het licht zorgt ervoor dat er geen slagschaduw ontstaat, het licht meer uniform is en de onderste bladeren ook voldoende licht krijgen. Hoe diffuser een folie, hoe lager de bladtemperatuur zodat directe verbrandingsverschijnselen op bladeren en bloemen voorkomen kunnen worden.

Dubbel folie

Al onze foliekassen kunnen met dubbellaags folie geplaatst worden. Dit heeft meerdere voordelen, waarbij het grootste voordeel in de energiebesparing ligt. Met een dubbellaags foliedek met lucht ertussen kan tot 40% energie bespaard worden t.o.v. bijvoorbeeld een kasdek met enkellaags glas.

Garantie

Op alle door ons geleverde en gemonteerde folies geven wij 5 jaar garantie.

F-CLEAN

F-CLEAN® Greenhouse Film is een dunne ETFE-folie, speciaal ontwikkeld voor tuinbouwkassen, die meer licht doorlaat dan glas, PE-folie, polycarbonaat en PMMA-platen. Deze folie wordt al meer dan 30 jaar toegepast. 

Door maximale UV-lichttransmissie toe te laten (tot 94%), zorgt F-CLEAN voor een eerdere oogst en een betere kwaliteit. 

Lage oppervlakte-energie geeft de F-CLEAN folie non-stick en zelfreinigende eigenschappen, zodat kassen op natuurlijke wijze schoon blijven bij regen of sneeuw. Sneeuw glijdt automatisch weg, waardoor op arbeidskosten wordt bespaart.

Er kan nooit condens op planten vallen, omdat F-CLEAN uitstekende anti-druppeleigenschappen heeft.

IMG_0839
IMG_0844
IMG_0855
VDH 9,60 m Widespan with F-Clean 06
VDH 9,60 m Widespan with F-Clean 07
VDH Cabriolet with F-Clean 01
VDH Foliekassen Venlo nokluchting 01
VDH Venlo Cabriolet 06 with F-Clean
VDH Venlo Cabriolet with F-Clean 02
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0267.JPG
VDH Venlo with F-Clean 09
VDH Venlo with F-Clean and insect net 01
VDH Widespan 9,60 m with F-Clean 03
VDH Widespan 12,80 m with F-Clean film 04
previous arrow
next arrow
IMG_0839
IMG_0844
IMG_0855
VDH 9,60 m Widespan with F-Clean 06
VDH 9,60 m Widespan with F-Clean 07
VDH Cabriolet with F-Clean 01
VDH Foliekassen Venlo nokluchting 01
VDH Venlo Cabriolet 06 with F-Clean
VDH Venlo Cabriolet with F-Clean 02
DCIM100MEDIADJI_0006.JPG
DCIM100MEDIADJI_0267.JPG
VDH Venlo with F-Clean 09
VDH Venlo with F-Clean and insect net 01
VDH Widespan 9,60 m with F-Clean 03
VDH Widespan 12,80 m with F-Clean film 04
previous arrow
next arrow

Kenmerken

 • Lichtdoorlatendheid tot 94%
 • Doorschijnend tot ultraviolet licht
 • Anti-druip- en zelfreinigende eigenschappen
 • Zeer hoge reflectie- en brekingspercentages
 • Extreem hoge treksterkte
 • Lage degradatie door zonlicht en hitte (meer dan 30 jaar zonder enige aantasting)

Toepassingen

 • Afdekmateriaal voor tuinbouwkassen
 • Diffuse versies beperken de lichtintensiteit voor gevoelige gewassen
 • Dubbele gelaagdheid van bedekte materialen bevordert het vasthouden van warmte, waardoor de verwarmingskosten worden verlaagd
 • De serie ultraviolette blokken regelt de hoeveelheid ultraviolet licht

Voordelen van F-CLEAN

 • Meer licht

F-CLEAN® is voor 94% licht transparant. Dit is 4-5% meer dan normaal glas voor kassen of PE-folies. Als algemene regel geldt dat 1% meer licht 1% meer ‘winst’ in opbrengst betekent.

 • Vuil weerstand

Een belangrijk voordeel van F-CLEAN is dat het vuilafstotend is. Door de lage oppervlaktespanning van de folie is een regen- of sneeuwbui voldoende om de kas schoon te maken. Mocht er sneeuw op de kas vallen, dan glijdt deze er gewoon af waardoor er altijd optimaal licht binnen is. F-CLEAN hoeft tijdens zijn levensduur helemaal niet te worden gereinigd, wat een aanzienlijke besparing op de arbeidskosten betekent.

 • Vuurbestendig

F-CLEAN is een zelfdovend materiaal dat B-1 gecertificeerd is (DIN 4202 deel 1). ETFE, het basismateriaal waaruit F-CLEAN is gemaakt, heeft de classificatie UL 94-0 van Underwriters Laboratories Inc.

 • Verbeterde gewaskwaliteit

In tegenstelling tot glas laat F-CLEAN ultraviolet licht door wat een positief effect heeft op de kwaliteit van fruit en planten. Vruchten rijpen sneller en krijgen een betere kleur. Bloemen krijgen een intensere kleur. De aanwezigheid van UV-licht bij F-CLEAN zorgt ervoor dat plant en fruit minder vatbaar zijn voor ziekten. 

 • UV-blok (optioneel)

Voor specifieke toepassingen waarbij de hoeveelheid ultraviolet licht moet worden gecontroleerd is er een versie van F-CLEAN beschikbaar met een UV-blok genaamd F-CLEAN GR-serie. 

 • Anti-druppelkenmerken

Bij gebruik van F-CLEAN worden condens druppels, die het zonlicht weerkaatsen, tot een absoluut minimum beperkt.

 • Hogere lichtdoorlatendheid dan glas

F-CLEAN is gemaakt van het fluorpolymeer, ETFE. ETFE-folie is geschikter dan glas, PE-kasfolie en ander materiaal dat wordt gebruikt, om kassen te bedekken. F-CLEAN laat meer licht door dan PE-folie, polycarbonaat, PMMA-plaat en glas. De lichtdoorlatendheid van F-CLEAN is 93-94%. Deze hoge lichtdoorlatendheid betekent hogere en gezondere opbrengsten, snellere groei en uiteindelijk meer winst uit de opbrengsten.

 • Diffuus licht

F-CLEAN is beschikbaar in zowel heldere als diffuse versies. Hoewel planten van zonlicht houden, kunnen ze ook teveel direct licht krijgen. De diffuse versie van F-CLEAN is ideaal voor gebieden waar de gewassen het risico lopen te verbranden door intensief licht.

 • Weinig lichtreflectie

F-CLEAN heeft zo’n lage reflectie- en brekingssnelheid dat zelfs weinig invallend licht de kas binnenkomt. Naast direct licht is de transmissie van diffuus licht van F-CLEAN zeer hoog. Zelfs op bewolkte dagen bereikt het licht de gewassen. Het hele jaar door komt er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat licht de kas binnen, waardoor het beschikbare natuurlijke daglicht optimaal wordt benut.

 • Warmtebehoud (dubbellaags F-CLEAN)

Verwarmingskosten worden aanzienlijk verlaagd als twee lagen van het afdekmateriaal worden gebruikt. Hierbij wordt echter de hoeveelheid licht

Waarom VDH Foliekassen

CONTACT

Wilt u weten hoe wij werken en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust
contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

   CAPTCHA code:
   captcha

   Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”